Luentotilaisuus.

Maanantaina 30.9 oli Tampereen pääkirjasto Metson luentosali Lehmuksessa PYNK/Pirkanmaan eläkeläispiiriyhdistysten neuvottelukunnan järjestämä luentotilaisuus Elämänlaatua ikäihmisille , sydämmellistä asiaa .

Tilaisuuden Tervehdyssanat lausui PYNK/ puheenjohtaja Vilho Ponkiniemi joka toimi samalla tilaisuuden juontajana .

Aluksi luennoi Eläkeläisliittojen etujärjestön EETU ry puheenjohtaja Anneli Taina joka käsitteli aiheessaan Eläkeläisten edunvalvontaa yhteistyönä yhteiskunnassa. EETU antaa lausuntoja , julkaisee kannanottoja ja pitää yhteyttä keskeisiin päättäjä-ja vaikuttajatahoihin kuten Kelaan , eduskuntaan ja ministeriöihin , Eläketurvakeskukseen , Kuntaliittoon ja Työeläkevakuuttajat TELAan . EETUn toimintaan pääsee tutustumaan seuraavasta linkistä. https://eetury.fi Kuvassa Anneli Taina .

Tampereen kaupungin tervehdyksen toi TampereSenior ohjelman projektijohtaja Anne-Mari Ahonen .

TampereSenior - Ikääntyvä yhteiskunta mahdollisuutena-ohjelma etsii uusia keinoja varmistaa ikäihmisille tyytyväinen ja onnellinen elämä .Ohjelman tavoitteena on kehittää palveluja ja palvelurakennetta niin , että se tukee ikäihmisen hyvinvointia ja terveyttä sekä lisää heidän aktiivista ja toimintakykyistä elämää . Ohjelmasta kiinnostuneet saavat lisätietoja projektijohtajalta Anne-Mari.Ahonen@tampere.fi

Seuraavana piti luennon Hyvinvointi vanhuudessa:Mitä se on ja miten sitä voidaan parantaa väitöskirjatutkija Katariina Tuominen ,Tampereen yliopiston Gerentologian tutkimuskeskuksesta . Tutkimuksessa haastateltiin yli 40 yli 90 v ikäihmistä heidän eri elämäntilanteista ,terveydestä ja digitaalisaation vaikutuksesta heidä elämäänsä . Myöskin sosiaalisilla suhteilla on suuri merkitys kotona asuville ikäihmisille. Tutkimuksen lisätietoja ja osoitteita löytyy https://tuni.fi sivuilta. Kuvassa alla Katariina Tuominen .

Väliaikakahvittelun jälkeen piti Hämeenmaan Sydänpiirin toiminnanjohtaja Ulla Harala luennon Ei sen näin pitänyt mennä-järjestö kulkee rinnalla . Luento antoi hyvän kuvauksen siitä mitä tapahtuu sydän ja verisuonitautia sairastavalle ihmiselle hänen saatuaan sydänkohtauksen. Nopea avunsaanti on ensiarvoisen tärkeää ja paranemisjaksossa vertaistuki auttaa toipumisen hyvään lopputulokseen . Järjestön toiminnasta saa hyvän kuvauksen https://hameenmaansydan.fi sivuilta. Kuvassa alla Ulla Harala.

Tilaisuus oli hyvin ajankohtainen ja kiinnostunutta kuulijakuntaa oli sali täynnä ,yhdistyksestämme oli hyvä osanotto ja aktiivisimmat osanottajat käyttivät hyvin puheenvuoroja . Järjestäjille iso Kiitos antoisasta tilaisuudesta joita toivoisi jatkossakin lisää.

Jenni Tarkkala vieraili kerhossamme kertomassa uudenlaisesta Huvi ja Virkistystoiminnasta Kaverus. Kerhon sijainti on Soppeentie 2 B 8 . Toiminta perustuu jäsenyyteen jossa on kk/maksu ja toiminta käsittää tapahtumia joista osa on ilmaisia ja osa maksullisia . Konsepti lisää valintamahdollisuuksia toimintaa ja seuraa haluaville ikäihmisille .

Syyskuulumisia.

Syyskuu on kääntynyt lopuilleen ja kerhotoiminta on vilkkaassa vauhdissa. Yhdistyksen Räikältä saama kerhovuoro Maanantaisin klo 9-11 on saanut lupaavan vastaanoton ja olisi suotavaa että kävijöitä riittäisi myös jatkossa että voisimme pitää kerhotilat. Vanha Räikkä on uudistettu varsin mallikelpoisesti ja jatko näyttää kuinka kerhotoiminta Räikän tiloissa saa ns. tuulta purjeisiin .

Yhdistyksen laulukuoro on kokoontunut Arvin johdolla .

Käsityökerho aloitti syyskautensa.

18.9.2019 keskiviikkokerhossamme muistutin väkeä kovaa vauhtia lähestyvistä Varikon joulumyyjäisistämme. Perinteitäkin kunnioittaaksemme valikoimaa myyntipöydille olisi saatava. Kaikki halukkaat "paremmat silmälasit"ja teräväkärkiset sakset mukanaan olisivat hyvin tervetulleita kiipeämään Vanhan Räikän yläkerran Kapteenin kammariin askaroimaan nahasta koruja .Viisi rohkeaa naista saapui paikalle , itsetekemisen merkitys kaikilla kirkkaina mielissä . Intoa ja ideoita riitti , vaikka aihe ei suinkaan ollut helpoimmasta päästä . Vanha sanonta : Harjoitus tekee mestarin ohjenuoranamme kaksituntinen kului nopeasti . Oleellista on kokemusten kerääminen ja vielä ikääntyneenäkin halu säilyttää yhteys ympäröivään todellisuuteen ja siitä kumpuava elämänvoima evääksi tulevaisuuden haasteisiin . Kiitäen Arja ,valokuva Anne .

Kerhon jälkeen voi jäädä kahvittelemaan ja vaihtamaan ajatuksia .

Kesäretki
Seitsemisen Kansallispuistoon.

Keskiviikkoaamuna 17.7 sonnustautui 31 reipasta eläkeläistä retki-eväät mukanaan Atro Vuolteen tilausliikenteen linja-autoon ja lähdimme matkalle Seitsemisen Kansallispuistoon . Sää oli poutainen ja lämpötila oli kesäisen lämmin.

Ensimmäinen kohteemme oli Koveron perinnetila Ikaalisten Juhtimäessä jonne saavuimme vajaa tunnin ajon jälkeen. Koveron kruununmetsätorppa perustettiin virallisesti v.1859 vaikka paikalla lienee asuttu jo vuosi aiemmin . Tila pysyi asuttuna aina 1960-luvun loppupuolelle asti. 1900-luvun alkuvuosikymmeninä Koveroa asutti Ananias Kovero perheineen . Sotien jälkeen tilanpito alkoi hiipua . Valtiolle tila myytiin viljelyksineen ja rakennuksineen v.1970.

Nykyisin Kovero on osa Seitsemisen kansallispuiston kulttuurimaisema-aluetta ja sitä on entisöity mahdollisimman tarkkaan vastaamaan perinteisen hevosmaatalouden aikaa eli vuosia 1927-1941 . Nykyisen päärakennuksen rakennustyöt alkoivat v.1881. Muita tilaan kuuluneita, mutta ajan saatossa tuhoutuneita rakennuksia ,kuten makasiini,paja ja riihi on hankittu lähiseudulta.

Koverolla kertoi kesäemäntä Ida Toivonen paikan historiasta ja toimii alueella opastus ja monenlaisissa työtehtävissä.

Opastuksen lomassa oli toki aikaa keinutella.

Koveron rauhallista pihapiiriä.

Lampaat ovat helppohoitoisia ja turisteille mieluisia rapsuteltavia.

13.7 pidetyt heinänteko talkoot olivat hyvin suositut , osanottajia oli n.30 hlö.

Koveron kesäisäntä pitää käskynjakoa pärekatto talkoolaisille.

Koveroon tutustumisen jälkeen jatkoimme matkaa Saari-Soljasille . Linja-autolla ajettava (tosin kuoppainen ) soratie meni Kortesalon torpan ja Jaulin kämpän ohittaen Saari-Soljasille. Alue käsittää 3 järveä Saari-Soljanen , Kirkas-Soljanen ja Musta-Soljanen . Alueella on kattava polkuverkosto ja tulenteko-ja telttailupaikkoja .

Soljasilla asetuimme katettuun tulenteko paikkaan jonne mahtui sisälle n.15-20 hlö kahvittelemaan ja eväitä syömään . Kahvittelun ja makkaran syönnin jälkeen retkeilijät lähtivät kävelylle tutkimaan lähiseutuja ja olipa joukossa pari innokasta onkijaakin.

Kosti hoiti vankalla rutiinilla kahvinkeiton ja Ilpo makkaroitten grillaamisen.

Soljasten suolla olivat Suomuuraimet hyvin menestyneet.

Retkeilijät nauttivat suomaisemasta.

Suomuuraimia pääsi jo maistelemaan.

Retki oli kokonaisuudessaan onnistunut ja matkan vetäjät olivat tyytyväisiä runsaaseen osanottoon . Sää suosi retkeilijöitä ja hyttysistä ei ollut suurempaa riesaa. Kiitoksia osanotosta Kosti ja Topi .

Pokka pitää
Heinolan kesäteatteri.

Huolehtivainen matkavastaavamme Anja L. oli taas kerran laittanut tuulemaan ja soitellut teatterireissumme 11.7.2019 onnistumisen varmistamiseksi puhelun jos toisenkin. Niinpä me muut 32 matkaan lähtevää saimme luottavaisin mielin nousta paikallisen liikennöitsijän tilausbussiin sen kurvaillessa aamuisen sadekuuron raikastamassa ilmanalassa ennalta sovitun reitin mukaisesti. Ensimmäiseksi pysähdyimme Hollolan matkakeitaan notkuvien herkkupöytien äärelle . Josta kaikki muutkin tarpeemme tyydytettyinä siirryimme taas tien päälle.

Lahden kaupungin ohitettuamme jatkoimme kohti määränpäätämme.Sen saavutettuamme aistejamme alkoi hivellä Heinolan pikkukaupungin selvästi perinteitä arvostava ilme . Keskusta alueen kulttuuriympäristön kunnostetut vanhat upeat rakennukset olivat nautinnollista katsottavaa.Kesäteatterimiljöön puitteiden vetäessä meidät pian takaisin reaaliaikaan.

Jo heti näyttämön tummanpunaisten verhojen liu`uttua sivuun pääsimme mukaan Hyacinth Bucket`in vauhdikkaaseen ristiriitaisuuksien täyttämään tunnelmaan.Tätä "yläluokkaisena" itsensä mieltävää rouvaa esittänyt Jaana Saarinen tavoitti mielestäni ansiokkaasti sen oleellisen . Hyacinth ei ole paha eikä ilkeä vaikka välillä siltä tuntuukin. Hän on vain itsensä keskiössä , aina oikeassa oleva nainen . Omaten paljon sellaista , johon myöskin meistä itsestämme saattaa löytyä kosketuspintaa. Hänen pettämättömästä itsetunnostansa voisimme tarvittaessa omaksua hitusen myös itsellemme. Vauhdikkaassa esityksessä tilanteita riitti ja väliajalla siemaisemiemme pullakahveiden lisäksi aika kului nopeasti.

Paluumatkalla yhtä pysähtymiskertaa lukuunottamatta huristelimme takaisin kotiinpäin , taas yhtä kokemusta rikkanpana. Kiitos matkaseurasta Arja M.

Kyrösjärven kierros.

13.6.2019 sääkin suosi meitä. Taivaankannen peittänyt pilviverho sääteli meille sopivan alle kahdenkymmenen asteen lämpötilan . Jo aiemmin tutuksi tulleen ryhmänvetäjä Juhani Viidan tervetulotoivotusten saattelemina pakkauduimme Matkatieltä lähes viimeistä sijaa myöden täyttyneeseen isoon Vesilahden liikenteen turistibussiin. Aikataulun mukaisesti kuljettajamme Akseli Kerola tarttui ammattimiehen ottein auton rattiin ja lähdimme suunnistamaan kohti Hämeenkyrön,Viljakkalan ja Ikaalisten kansallismaisemia. Hämeenkyrön Pappilanjoen rantatöyräällä Frantsilan Kehäkukan kuppilassa siemaisemiemme leivoskahvien jälkeen ,auton nokka kääntyi Suomen ainoan Nobel-kirjailijan Frans Emil Silaanpään kotiseutumuseona toimivaa Töllinmäkeä kohti.


Kuvassa oppaaksemme saapunut Marja Lepola jonka ansiokkaalla tietämyksellä pääsimme kurkistamaan kansalliskirjailijamme värikkäisiin elämänvaiheisiin . Toisessa kuvassa on kuuluisa Töllinmäen savusauna joka toimi kirjailijan luomislähteenä. Jatkaessamme matkaa,Kyrösjärven rantoja myötäilevä maisemareitti esitteli meille osan kauneinta Pirkanmaata. Kumpuilevien peltoaukeiden lomassa kimmeltävien järvenselkien elävöittämässä maisemassa suuntasimme kohti Viljakkalaa. Juhani Viita ei jättänyt mitään näkemäämme arvailujen varaan , vaan jakoi koko ajan laajaa tietämystään seudun historiallisista kohteista ja tapahtumista huumorilla höystettynä.

Viljakkalan kirkon kupeella saimme oppaaksemme kuvassa esiintyvän Heli Smed'in . Hän kertoi ansiokkaasti seutukunnan historiasta ja kirkkorakennuksen vaiheista. Harrastunnelmaisen tilaisuuden päätimme laulamalla yhdessä ensimmäisen säkeistön Suvivirrestä , jonka jälkeen kirkonkellot juhlasoiton kumahduksilla saatoivat meidät Talvi-ja Jatkosodan sankarihautojen ,sekä 1918 Sisällissodan muistomerkkien äärelle . Kiitollisina muistelemaan sitä mittaamattoman kallista hintaa , jonka mennet sukupolvet joutuivat nykyisestä hyvinvoinnistamme maksamaan .

Edellisessä kuvassa mainio oppaamme Juhani Viita asettui Viljakkalan Kirkkomuseossa olevaan saarnatuoliin ,mutta ajan puutteen vuoksi puhe jäi pitämättä. Matkamme jatkui Ikaalisten Wanhan kauppalan yli 200 vuotiaan keltaisen puukirkon kupeelle. Sieltä oppaaksemme autoon nousi kuvassa oleva Leena Sälli valkoinen juhannusruusukimppu kädessään . Hänen vahvaan historiantuntemukseensa pohjautuva kerrontatapansa oli nautinnollista kuultavaa. Sitä täydentämään saapui vielä Kimmo Mattila harmonikkoineen , jolla esittämänsä potpuri Kovelahden masurkasta jäi varmuudella mieliimme . Leena Sällin opastuksella jatkoimme vielä Ikaalisten rikasta musiikkiperinnettä kuvastavaa nuottiavaimen muotoista lehmusten reunustamaa reittiä kierroksen . Jatkoimme 3-tien kupeessa sijaitsevan TeiTuvan notkuvien herkkupöytien äärelle .

Ennen viimeistä pysähdyspaikkaamme Pinsiön taimistoa , Juhani Viita näki tarpeelliseksi ainakin yrittää tietokilpailukysymyksillä aktivoida täysinäisten vatsojemme lannistavia aistejamme . Auto huristeli tasaista vauhtia kohti määränpäätämme Ylöjärven Matkatietä . N.8 tuntia kestänyt kiertoajelu Läntisen Pirkanmaan kansallismaisemassa kerrytti varmasti meille monille runsaasti elämyksellistä faktaan pohjautuvaa tietoa tutustumistamme kohteista. Kiitos Matkaseurasta. Arja M. teksti Topi kuvat .

Kevätjuhla

Ylöjärven Eläkeläiset viettivät kevätkauden päättäjäisiä 15.5 Varikolla. Kevätjuhlaan olivat yhdistyksen jäsenet saaneet aikaan hyvän ohjelman , jossa oli yhteislaulua ,runonlausuntaa ,tietokilpailua ja humoristinen sketsi. Kevätjuhlan aloitti Arvi laulullaan ja puheenjohtaja lausui tervetulotoivotuksen.Yhdistyksen laulukuoro esitti 3 laulua mm.Suvivalssin.

Ritva Nurmikolu esitti koskettavan runon Äiti ja laajasta aineistostaan humoristisia kappaleita. Taina ja Anne pitivät monipuolisia kysymyksiä käsittelevän tietokilpailun jossa voitaja selvisi tiukan väännön jälkeen .Arja kertoi ikääntymisen tuomista haasteista jotka ovat tänäpäivänä voimakkaasti esillä. Sitten seurasi pienimuotoinen kuvaelma "Kostin päiväuni" jossa isäntä raskaan työpäivän jälkeen nukahti keinutuoliin ja näki unta " seireeneistä " jotka viihdyttivät isäntää ja unen katkaisi emäntä joka tokaisi isännälle että syömään , no siinä palattiin arkeen.

Tilaisuuden lopuksi Arvi lauloi ja säesti yhteislaulua , ja lopuksi oli kahvittelu jonka jälkeen jäätiin ansaitulle kesätauolle. Kesällä yhdistyksellä on jokunen mielenkiintoinen retki ja teatterimeno johon toivotaan runsasta osanottoa. Syyskausi aloitetaan 4.9 uudistunein ajatuksin.

Vanha Räikkä.

Ylöjärven Eläkeläiset pääsivät tutustumaan kaupungintalon vieressä olevaan Vanhaan Räikkään . Ylöjärven kaupungin kulttuurisihteeri Minna Vallin esitteli rakennusta jossa oli meneillään mittavat peruskorjaus ja muutostyöt joiden on tarkoitus tulla kesän aikana valmiiksi . Syyskaudella rakennus on tarkoitus ottaa eri toimijoiden ja yhdistysten käyttöön josta myös Ylöjärven Eläkeläiset ovat varanneet Maanantai aamupäivällä 2 t. vuoron klo 9-11. Minna Vallin kertoi yhdistysten olevan kovin kiinnostuneita kokeilemaan tiloja, kuinka ne sopivat ko.yhdistyksen käyttöön.

Sisätilojen tarkastelua.

Ulkokuoren korjausta. kuvassa vas.puheenjohtaja Mirjam Paakeli , Marjukka Valtokari , Arja Mörsky ja kulttuurisihteeri Minna Vallin .

Boccia.

Ylöjärven Eläkeläisten mies ja naisjoukkueet osallistuivat 11.4.2019 Viialan Sampolassa pidettäviin Eläkeläisten boccian aluemestaruuskilpailuun. Tapahtumassa oli joukkueita Viialan ,Lempäälän , Valkeakosken , Tampereen , Nokian ja Ylöjärven yhdistyksistä. Osanottajia oli kaikkkiaan kuutisenkymmentä. Naisten sarjassa voiton vei Viialan Eläkeläiset ja miesten sarjan Nokian Eläkeläiset . Ylöjärveläisille kilpailu oli lähinnä opintomatka pelin saloihin .

Tulokset

Naiset 1.Viialan Eläkeläiset 8 p. 2.Nokian Eläkeläiset 7 p. 3.Lempäälän Eläkeläiset 6 p. 4.Tampereen Eläkeläiset 5 p. 5. Valkeakosken Eläkeläiset 4 p. 6. Ylöjärven Eläkeläiset 0 p.

Miehet 1.Nokian Eläkeläiset 7p. 2. Viialan Eläkeläiset 6+16p. 3.Lempäälän Eläkeläiset 6+2p. 4.Valkeakosken Eläkeläiset 6-3 p. 5.Tampereen Eläkeläiset 5p. 6.Ylöjärven Eläkeläiset 0p.

Laulajaiset.

Ylöjärven Eläkeläisten laulukuoro oli hyvin edustettuna 8.4 Tapiolassa Tampereen Eläkeläisten järjestämissä Laulajaisissa. Haitarisäestyksen hoiti Arvi ja kuorolaiset olivat hyvin harjoitelleet oman osuutensa. Allaolevissa kuvissa mallikkaasta esiintynyt kuoro ja Arvi haitarinsa kanssa.

Vastuullinen journalismi.

Tieto lisää tuskaa,mutta antaa se myöskin turvaa ja toivoa.

Otimme kiinnostuneina ja asian ajankohtaisuuden ymmärtäneinä 3.4.2019 keskiviikkokerhossamme vastaan Ylöjärven Uutisten päätoimittaja Ville Mäkisen tarjoaman mahdollisuuden,saada ajankohtaista tietoa virallisen vastuullisen median toimittamasta totuudenmukaisesta journalismista Suomessa. Jatkuvana ryöppynä monesta tuutista tajuntaamme tunkeutuva usein ristiriitaiseltakin vaikuttava informaatiotulva aiheuttaa välillä hämmennystä.Elämä kasaa ainakin jo eläkeikään ehtineiden ihmisten tielle yllin kyllin haasteita muutoinkin, emme kaipaisi enään yhtään valeuutisoinnin aiheuttamaa perusteetonta toivon- , tai toivottomuuden kipinää aivoihimme askartelemaan .

Suomessa kaikkea virallista uutisointia valvoo Turvallisuuskomitea. Se seuraa maailmanlaajuisesti yhteiskunnallisia uhkia ja - kehitystä.Kaikki uutisointi perustuu tarkistettuihin tietoihin ja -tietolähteisiin, jotka on yksilön yksityisyydensuojaa kunnioittaen vielä varmistettu. Virallinen uutisointi on puolueetonta ja riippumatonta eikä aja koskaan kenenkään yksityisen ihmisen tai tahon asiaa. Jos kaikesta huolimatta sattuu virhe , se korjataan julkisesti . Nettiuutisointi ja muutkin sen vaikuttamiskanavat toimivat löysemmin pelisäännöin . Niiden agendalla ei välttämättä pyritäkkään todellisuuteen eikä puoluettomuuteen . Valeuutinenkin voi vaikuttaa uskottavalta, mutta ylilyönnin sattuessa siitä on vaikea saada ketään vastuuseen.

Aika usein myöskin jo uutisen otsikko saattaa tuntua epäuskottavalta. Myöskään jos muut uutiskanavat eivät ole noteeranneet , siitä kannattaa havahtua epäilemään , että vain joku määrätty taho viralliseksi uutiseksi naamioituneena haluaa huomiota ajaessaan omaa asiaansa. Paikallislehti , johon ryhmään Ylöjärven Uutisetkin kuuluu toimii vastuullisen journalismin pelisäännöin , sen hengen -ja arvojen mukaisesti .Lehden uutisoinnin painopistealue on paikallinen toimintaympäristö ,ts.saamme tietoa lähinnä vain meitä välittömästi koskettavista asioista .Lopuksi Ville Mäkinen toivoi vinkkejä , miten ko.lehti voisi palvella eläkeläisten tarpeita entistä paremmin .Harras kuulijakunta laittoi sen asian ajatuksiinsa muhimaan. Täyttä asiaa täynnä ollut tuokio kului nopeasta.Tärkeä muistutus oman kriittisen ajattelun tärkeydestä mielissämme , kiitimme Ville Mäkistä raikuvin kättentaputuksin. Tällaisia muistikuvia tilaisuudesta esitti Arja.

Kuva Kosti

Kuvassa Ville Mäkinen

Kansan Arkisto.

Ylöjärven Eläkeläiset ry luovutti vuosikymmenien aikana kertyneen arkistonsa Helsingissä sijaitsevaan Kansan Arkistoon 10.1. 2019 . Yhdistyksen puolesta luovuttajana oli taloudenhoitaja Toivo Rautanen ja seuralaisinaan oli Mirja Rautanen ja Heikki Nurminen . Arkistossa oli vastaanottajana tutkija Kari Määttänen joka isännöi vierailuamme ja otti vastaan arkistomme tyytyväisenä lahjoitukseemme ja erikoisesti Ritva Nurmikolun leikekirjat herättivät hänessä mielenkiintoa ja samalla luovutimme arkistoon Yhdistyksen 50 v historiikin joka otettiin mielihyvin vastaan . Helsingin matkamme onnistui hyvin ja samalla tutustuimme uuteen Oodi kirjastoon ja kulttiravintola Zetoriin .

Kuvassa Toivo Rautanen allekirjoittaa arkiston luovutus todistuksen vastaanottajana tutkija Kari Määttänen .

Puurojuhla.

Ylöjärven Eläkeläisillä oli riemukas puurojuhla Keskiviikkona 19.12 Varikolla. Alussa puheenjohtaja piti lyhyen alustuksen jonka jälkeen Arvi ja Pertti soittivat alkutahdit puurojuhlalle. Tämän jälkeen lauluryhmämme lauloi useamman joululaulun mm... Näin sydämmeeni joulun teen ja Ritva lausui jouluaiheisen runon. Sitten seurasi kohokohta riisipuuron syönti jonka olivat taitavat emännät Inkeri ja Leena avustajineen tehneet . Tilaisuus jatkui hartaana kunnes juhlaväen yllätti kuokkavieras Kassi-Alma. Kassi-Alma oli pienessä laitamyötäisessä menossa Joulunpyhiksi katkaisuhoitoon mutta erehtyi ovessa ja joutui Ylöjärven Eläkeläisten hartaaseen puurojuhlaan , samalla hän haki kadonnutta sulhastaan jolta olivat jääneet ruosteiset kalsarit Almalle . No , humoristinen tilanne siinä selvisi ja Kassi-Alma lähti , mutta vei mennessään erään avioparin miehen joka takaisin tullessaan oli muuttunut Joulupukiksi ja mukanaan hänellä oli tanssivia tonttuja ja joulupukin muori . Aikamoisen käsittelyn oli mies saanut koska pystyi vielä hoitamaan Joulupukin tehtävät kunnialla ja juhlaväki oli tyytyväinen . Onnistuneen puurojuhlan kruunasi kahvittelu leivonnaisten kera ja lopuksi Arvi ja Pertti tanssittivat innokkaampia juhlijoita ja sen jälkeen lähdimme tyytyväisinä ansaitulle joulutauolle.

Lauluryhmä

Inkeri ja Leena

Ja puuro maistui.

Kassi-Alma

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikelle kansalle .Joulumyyjäiset.

Ylöjärven Eläkeläiset pitivät Joulumyyjäiset Ruokakeitaan aulassa ja Varikolla. Yhdistyksen kädentaitajat olivat vuoden aikana olleet erittäin ahkeria , joten myytävää riitti hyvin molempiin myyjäisiin .

Alla kuvasatoa myyjäisistä.

Arvi ja haitari.

Joulupukin apulaiset.

Fanituotteita.

Myyjäisten hittituote

Joulupukin konttiin.