Seniorikuntoilua.

Räikänpuistossa on ollut reilun vuoden ajan erityisesti senioreille tarkoitettuja kuntoilulaitteita . Ne ovat lasten leikkipuiston vieressä , eivätkä kaikki varmaankaan ole hoksanneet, että ne ovat kuntoilulaitteita. Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut teki jokaisesta laitteesta esittelyvideon omalle YouTube kanavalleen Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut-YouTube Nyt kun ulkona liikkuminen on koronan takia paras vaihtoehto ,olisi hyvä mainostaa näitä laitteita . Lisätietoja laitteista ja senioreiden liikuntamahdollisuuksista voi kysellä Minnalta minna.vigren@ylojarvi.fi ja Tuomolta tuomo.jarvinen@ylojarvi.fi

Vanhusasiainvaltuutettu.

Yksi Ylöjärven Eläkeläiset ry:n sydäntä lähellä oleva teema on aika ajoin saanut paljon julkisuutta . Ei ole yllätys , että eläkeläiset vaativat vanhusten hoitopaikkoihin riittävästi oikeita hoitajia .

On yleisesti tiedossa , että palvelutaloissa hoitajilla ei ole aikaa hoitotyöhön . Vanhusten hoitopaikkojen pitäisi olla voittoa tuottamattomia yrityksiä , joissa tuotto käytetään toiminnan kehittämiseen .Muun muuassa näitä ajatuksia esitti Ylöjärven Eläkeläiset ry:n puhj. Mirjam Paakeli Ylöjärven Uutisten artikkelissa 10.4.2019 .

Eläkeläisyhdistys ajaa joka kuntaan vanhusasiainvaltuutettua , joka huolehtisi ikäihmisten oikeuksien toteutumisesta .Samalla he toivovat lainsäätäjiltä lisää vapautta valita , haluavatko kotihoitoa vai palvelutalopaikan .

Yhdistyksen työryhmä sai aikaan aloitteen joka toimitettiin Ylöjärven kaupunkin Perusturvalautakunnalle , aloite sai laajaa kannatusta myös muilta eläkeläisjärjestöiltä asian ajankohtaisuuden vuoksi .

Huom! Klikkaa teksti isommaksi.

Koronavuosi.

Myös meiltä eläkeläisiltä kesä 2020 pandemian varjossa vaati runsaasti sopeutumista.Lähes kaikki suunnitellut menot yliviivattuina odotimme malttamattomina syyskauden tapaamistemme Varikolla taas alkamista.

Keskiviikkona 7.10 väkeä niissä merkeissä oli jo neljättä kertaa saapumassa paikalle. Suositukset vaadituista etäisyyksistä eivät tuottaneet ongelmaa , sillä vain noin puolet tavanomaisesta uskaltautui mukaan . Lauluryhmän musisoinnin lomassa pelaamiemme lautapelien vaatiman huomion avulla yritimme lieventää mielissämme mellastanutta huolta:entä jos....

Korona on alkanut Suomessa levitä nyt syksyn tullen taas kiihtyvällä nopeudella ja aistimme vaaran , että meidät riski ikäiset kehoitetaan taas sulkeutumaan koteihimme neljän seinän sisälle ? Emmekä kaikki ole vielä aiemmankaan karanteenin painajaisista selviytyneet . Onneksi ystävien kanssa juomamme pullakahvit helpoittivat hetkeksi ja lauluryhmän esitys : "väliaikaista kaikki on vaan ..." loivat uskoa tulevaan . Taannoisen pitämämme opintokerhon aihe : Vaikeita aikoja on ollut ennenkin ja miten niistä selviydyimme keskustelu jätti valikoimiimme eväitä ja luottamuksen :kyllä tästäkin selviydytään . Muistelee ja uskoo myös Arja .