Palveluliikenne Ylöjärvellä.

Palvelubussit hoitavat Ylöjärven kaupungin koulukuljetuksia, perusturvaosaston asiakaskuljetuksia sekä kaikille avointa asiointiliikennettä. Avoin asiointiliikenne on suunnattu erityisesti liikuntarajoitteisille , esim. vanhuksille ja vammaisille .Matka tilataan aina etukäteen auton kuljettajalta soittamalla autoon arkisin klo 8-15 pääsääntöisesti edellisenä päivänä , keskusta-alueella kuitenkin viimeistään tuntia ennen toivottua tilausajankohtaa . Matkan voi maksaa joko käteisellä tai Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenteen matkakortille ladatulla arvo-tai kausilipulla .

Auto Ylönen (Tilausliikenne Atro Vuolle) puh.044 486 3761 Keskusta,Metsäkylä,Takamaa,Länsi-Teisko ja Vahannan suunta.

Auto Järvinen (Ylitalo Yhtiöt) puh.044 486 3762 Viljakkalan ja Kurun alueet.

Auto Harjunen (Pirkanmaan Tilausliikenne) puh.044 486 3763 Siivikkala, Vuorentausta ja keskusta alueet.

IKÄÄNTYMINEN HUOMIOON!

Ikäystävällisyys on kunnalle valtti,sillä se tukee kunnan vetovoimaa ja säästää ennalta kustannuksissa. Se ottaa ikääntyneiden voimavarat vapaehtoistyössä ja kuluttajina huomioon kunnan vireyden ja elinvoiman vahvistamiseksi. Ikäystävällisyyttä korostaakseen kunnat voivat liittyä WHO:n ikäystävällisten kuntien verkostoon,mikä kiinnittää päätöksentekijöiden huomion väestön ikääntymiseen. Ikääntyneille on varmistettava ihmisarvoinen vanhuus.

Eläkeläiset ry:n Pirkanmaan Aluejärjestö ry.

Ikäihmisten neuvontapuhelin.

Ikäneuvonta puh. 0407333949 on 16 Pirkanmaan kunnan yhteinen ikäihmisten neuvontapuhelin,josta saa apua arjen isoihin ja pieniin pulmiin. Tietoa saa sekä kunnan sekä yksityisten palveluista ikäihmisille ja esimerkiksi taloudellisista etuuksista .Puhelimeen vastataan arkisin klo 8.30-16 . Puhelu,myös jonotus maksaa paikallispuhelumaksun tai matkapuhelumaksun verran. Matkapuhelumaksun määrä riippuu soittajan operaattorinsa kanssa tekemästä sopimuksesta.

Liikumme Luonnossa-Hanke.

Eläkeläiset ry:n kaksivuotinen Liikumme luonnossa-hanke tukee paikallisyhdistystemme liikuntatoimintaa. Tavoitteemme on laajentaa liikuntamuotoja entisestään,sisätiloissa toimivista ryhmistä enenevässä määrin myös ulkoliikuntaan. LIIKUNTAVIHKO 2021 johon voit merkata liikuntasuorituksesi , saat yhdistyksen toimihenkilöiltä ja kirjanpitoa jatketaan v.2021 loppuun saakka.

Vanhusasiainvaltuutettu.

Yksi Ylöjärven Eläkeläiset ry:n sydäntä lähellä oleva teema on aika ajoin saanut paljon julkisuutta . Ei ole yllätys , että eläkeläiset vaativat vanhusten hoitopaikkoihin riittävästi oikeita hoitajia .

On yleisesti tiedossa , että palvelutaloissa hoitajilla ei ole aikaa hoitotyöhön . Vanhusten hoitopaikkojen pitäisi olla voittoa tuottamattomia yrityksiä , joissa tuotto käytetään toiminnan kehittämiseen .Muun muuassa näitä ajatuksia esitti Ylöjärven Eläkeläiset ry:n puhj. Mirjam Paakeli Ylöjärven Uutisten artikkelissa 10.4.2019 .

Eläkeläisyhdistys ajaa joka kuntaan vanhusasiainvaltuutettua , joka huolehtisi ikäihmisten oikeuksien toteutumisesta .Samalla he toivovat lainsäätäjiltä lisää vapautta valita , haluavatko kotihoitoa vai palvelutalopaikan .

Yhdistyksen työryhmä sai aikaan aloitteen joka toimitettiin Ylöjärven kaupunkin Perusturvalautakunnalle , aloite sai laajaa kannatusta myös muilta eläkeläisjärjestöiltä asian ajankohtaisuuden vuoksi .

Huom! Klikkaa teksti isommaksi.

Koronavuosi.

Myös meiltä eläkeläisiltä kesä 2020 pandemian varjossa vaati runsaasti sopeutumista.Lähes kaikki suunnitellut menot yliviivattuina odotimme malttamattomina syyskauden tapaamistemme Varikolla taas alkamista.

Keskiviikkona 7.10 väkeä niissä merkeissä oli jo neljättä kertaa saapumassa paikalle. Suositukset vaadituista etäisyyksistä eivät tuottaneet ongelmaa , sillä vain noin puolet tavanomaisesta uskaltautui mukaan . Lauluryhmän musisoinnin lomassa pelaamiemme lautapelien vaatiman huomion avulla yritimme lieventää mielissämme mellastanutta huolta:entä jos....

Korona on alkanut Suomessa levitä nyt syksyn tullen taas kiihtyvällä nopeudella ja aistimme vaaran , että meidät riski ikäiset kehoitetaan taas sulkeutumaan koteihimme neljän seinän sisälle ? Emmekä kaikki ole vielä aiemmankaan karanteenin painajaisista selviytyneet . Onneksi ystävien kanssa juomamme pullakahvit helpoittivat hetkeksi ja lauluryhmän esitys : "väliaikaista kaikki on vaan ..." loivat uskoa tulevaan . Taannoisen pitämämme opintokerhon aihe : Vaikeita aikoja on ollut ennenkin ja miten niistä selviydyimme keskustelu jätti valikoimiimme eväitä ja luottamuksen :kyllä tästäkin selviydytään . Muistelee ja uskoo myös Arja .